Medový koláč s tvarohem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
761 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku s kypřícím práškem prosijeme na vál, přidáme změklý tuk nakrájený na malé kousky a promneme je s moukou.
  • 2
    Ke směsi přidáme moučkový cukr a vše zpracujeme v hladké těsto.
  • 3
    Rozválíme je na pomoučeném vále v kolo, vyložíme jím dno a stěny koláčové formy o průměru asi 20 cm a přečnívající okraje odřízneme. Těsto ve formě uložíme na 30 minut do chladna.
  • 4
    Potom koláč naplníme tvarohovou náplní, povrch dortu poprášíme skořicí a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 35 minut.
  • 6
    Náplň:
  • 7
    Tvaroh prolisujeme, ve středně velké nádobě promícháme s tekutým, případně mírně nahřátým medem, s rozšlehanými vejci a se špetkou skořice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.