Medový koláč s tvarohem
55 min.
Ingredience
- Náplň
- 4lžíceMed včelí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 500gramůTvaroh jemný
- 3kusyVejce slepičí
- 120gramůTuk
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 40gramůCukr moučkový
- 170gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
761 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Mouku s kypřícím práškem prosijeme na vál, přidáme změklý tuk nakrájený na malé kousky a promneme je s moukou.
- 2Ke směsi přidáme moučkový cukr a vše zpracujeme v hladké těsto.
- 3Rozválíme je na pomoučeném vále v kolo, vyložíme jím dno a stěny koláčové formy o průměru asi 20 cm a přečnívající okraje odřízneme. Těsto ve formě uložíme na 30 minut do chladna.
- 4Potom koláč naplníme tvarohovou náplní, povrch dortu poprášíme skořicí a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 35 minut.
- 6Náplň:
- 7Tvaroh prolisujeme, ve středně velké nádobě promícháme s tekutým, případně mírně nahřátým medem, s rozšlehanými vejci a se špetkou skořice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.