Medový ořechový chléb
55 min.
Ingredience
- 2,4decilitryVoda pitná
- 2lžíceOřechový olej
- 5lžicMed včelí
- 1,5lžičkySůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMléko plnotučné sušené
- 1lžičkaDroždí sušené
- 100gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Vlašské ořechy najemno nasekáme.
- 2Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme med, olej a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami.
- 3Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- 4Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 5Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou barvu kůrky, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení - některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme velmi jemně nasekané ořechy.
- 6Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme medem a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.