Medový ořechový chléb

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlašské ořechy najemno nasekáme.
  • 2
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme med, olej a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami.
  • 3
    Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  • 4
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 5
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou barvu kůrky, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení - některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme velmi jemně nasekané ořechy.
  • 6
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme medem a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.