Medový perník s citronovou polevou
50 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 140gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 500gramůMed včelí
- 50mililitrůRum
- 1000gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůOřechy lískové
- 100mililitrůVoda pitná
- 100gramůKandovaná citronová kůra
- 10gramůAnýz mletý
- 10gramůSkořice mletá
- 5gramůHřebíček mletý
- 3gramyBadyán
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůTuk
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 500gramůPoleva citronová
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
23 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme měkké máslo, žloutky, přisypeme cukr, kypřící prášek a promícháme, přidáme med, rum, vodu, drcené ořechy, pokrájenou kandovanou citronovou kůru, mletou skořici, anýz, hřebíček, badyán a nakonec mouku. Vypracujeme tuhé perníkové těsto, necháme 2 hodiny odležet.
- 2Těsto vyválíme na slabší plát, ze kterého vykrajujeme stejné hvězdičky. Plech potřeme tukem, vysypeme hrubou moukou a hvězdičky na něj vyskládáme. Vejce rozkvedláme v trošce vody a těsto potřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 20 až 25 minut. Hvězdičky polijeme horkou citronovou polevou a necháme vychladnout. Můžeme je také polevou slepovat vždy dvě k sobě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.