Medový perník s rumem

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
1 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, promícháme s cukrem, přidáme med, vejce, skořici, anýz, hřebíček, sodu, přilijeme mléko a vypracujeme perníkové těsto. Vyválíme ho na středně silný plát, plech pomažeme tukem a celý plát těsta ne něj přendáme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.
  • 2
    Plech s těstem vyndáme a necháme vychladnout.
  • 3
    V hrnku rozmícháme horký rum s vanilkovým cukrem, mícháme tak dlouho, až poleva bude jednolitá a bude se lesknout. Vychladlý perník potřeme rumovou polevou, posypeme drcenými ořechy a nakrájíme na řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.