Medový perník s rumem
70 min.
Ingredience
- 650gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůCukr moučkový
- 250mililitrůMléko polotučné
- 200gramůMed včelí
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůSkořice mletá
- 3gramyAnýz mletý
- 3gramyHřebíček mletý
- 5gramůSoda jedlá
- 100gramůOřechy lískové
- 30gramůTuk
- 60mililitrůRum
- 100gramůCukr vanilka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
1 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, promícháme s cukrem, přidáme med, vejce, skořici, anýz, hřebíček, sodu, přilijeme mléko a vypracujeme perníkové těsto. Vyválíme ho na středně silný plát, plech pomažeme tukem a celý plát těsta ne něj přendáme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.
- 2Plech s těstem vyndáme a necháme vychladnout.
- 3V hrnku rozmícháme horký rum s vanilkovým cukrem, mícháme tak dlouho, až poleva bude jednolitá a bude se lesknout. Vychladlý perník potřeme rumovou polevou, posypeme drcenými ořechy a nakrájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.