Medový perník tmavý
70 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůCukr moučkový
- 10gramůSoda jedlá
- 10gramůSkořice mletá
- 3gramyNové koření mleté
- 5gramůHřebíček mletý
- 10gramůAnýz mletý
- 250gramůMed včelí
- 30gramůSádlo škvařené
- 120mililitrůVoda pitná
- 15gramůMelta-kávovinová směs
- 25gramůTuk
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 1000gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůKakao
- 20gramůCitronová kůra
- 30gramůPomerančová kůra
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
1 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku nasypeme meltu, zalijeme horkou vodou a necháme vyloužit, scedíme a výluh nalijeme do mísy. Máslo utřeme s cukrem a sodou, přidáme do mísy, okořeníme skořicí, novým kořením, hřebíčkem, anýzem, přidáme med, roztavené sádlo, strouhanou pomerančovou a citronovou kůru, kakao, nakonec přisypeme mouku a vypracujeme perníkové těsto. Vyválíme ho na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary perníčků. Plech pomažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a perníčky na plech vyskládáme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny. Perníčky necháme vychladnout a různě je zdobíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.