Medový perník tmavý

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
1 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku nasypeme meltu, zalijeme horkou vodou a necháme vyloužit, scedíme a výluh nalijeme do mísy. Máslo utřeme s cukrem a sodou, přidáme do mísy, okořeníme skořicí, novým kořením, hřebíčkem, anýzem, přidáme med, roztavené sádlo, strouhanou pomerančovou a citronovou kůru, kakao, nakonec přisypeme mouku a vypracujeme perníkové těsto. Vyválíme ho na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary perníčků. Plech pomažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a perníčky na plech vyskládáme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny. Perníčky necháme vychladnout a různě je zdobíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.