Medový pudink z kukuřičné mouky
110 min.
Ingredience
- 70gramůMouka kukuřičná
- 100gramůMed včelí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2špetkyZázvor mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
- Do formy
- Na přelití
- 200mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
373 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Mléko svaříme, necháme vychladnout a zašleháme do něj kukuřičnou mouku. Nádobu postavíme do vodní lázně a zhruba dvacet minut za neustálého míchání vaříme, až směs zhoustne. Poté do ní vmícháme med, koření, máslo a po částech rozšlehaná vejce. Směs už se nesmí dál vařit.
- 2Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme do ní pudink, který opatrně přelijeme studeným mlékem, už nemícháme.
- 3Pudink pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu, až se mléko vsákne a pudink má zlatavou kůrčičku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.