Medový pudink z kukuřičné mouky

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
373 mg
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko svaříme, necháme vychladnout a zašleháme do něj kukuřičnou mouku. Nádobu postavíme do vodní lázně a zhruba dvacet minut za neustálého míchání vaříme, až směs zhoustne. Poté do ní vmícháme med, koření, máslo a po částech rozšlehaná vejce. Směs už se nesmí dál vařit.
  • 2
    Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme do ní pudink, který opatrně přelijeme studeným mlékem, už nemícháme.
  • 3
    Pudink pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu, až se mléko vsákne a pudink má zlatavou kůrčičku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.