Medový špenát
20 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 350gramůShiitake houby
- 2stroužkyČesnek
- 350gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceSherry brandy
- 2lžíceMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Pokrájíme jarní cibulky. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme čínské houby a smažíme, dokud nezměknou. Přimícháme rozetřený česnek. Do woku přidáme špenátové listy a smažíme za neustálého míchání 3 minuty.
- 2Smícháme v misce med a sherry, dokud se nespojí. Směsí pokropíme špenát, prohřejeme a mícháme, aby se špenátové listy ve směsi obalily.
- 3Hotový špenát rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou jarní cibulkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.