Medvědí pracny kakaové
70 min.
Ingredience
- 200gramůOřechy vlašské
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůCukr moučkový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2mililitryCitronová šťáva
- 1lžičkaHřebíček
- 1lžíceKakao
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Na obalování
- 200gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Ořechy pomeleme do misky, přidáme cukr, mouku, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, hřebíček, kakao, skořici. Vložíme ještě na kostky nakrájené máslo, rozklepneme vejce a rukou vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Hladké těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 60 minut odpočinout.
- 2Z těsta bereme potřebné množství těsta a vtlačujeme ho do nevymazaných formiček. Skládáme na suchý plech, který vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 stupních přibližně 8 - 10 minut.
- 3Po upečení vytáhneme z trouby, necháme v klidu 1 minutu, poté lehce vyklopíme z formiček.
- 4Nakonec pracny obalíme v moučkovém cukru, smíchaném s vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.