Melounovo-jahodová mísa s mandlemi

22 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané mandle a vlašské ořechy rozpůlíme. V rozehřáté pánvi s nepřilnavým dnem nasucho opražíme (jen 2 minuty) dorůžova mandle, vlašské ořechy a pistácie. Aby byly stejnoměrně opražené, stále je promícháváme. Sušené švestky bez pecek omyjeme, necháme je okapat a osušíme je.
  • 2
    Omytý zralý meloun Galia osušíme, rozpůlíme, zbavíme semínek, pak meloun oloupeme a nakrájíme na kostičky, které si dáme do mísy. Z omytých a osušených jahod odstraníme zelené okvětní lístky, pak jahody i švestky rozkrájíme na poloviny. Přidáme je i se všemi oříšky k melounu, lehce promícháme, rozdělíme do 2 misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.