Meruňková paluza

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté meruňky rozpůlíme a vypeckujeme.
  • 2
    Dáme je do hrnce se studenou vodou, cukrem a přivedeme k varu. Jakmile se meruňky začnou vařit, okamžitě k nim přimícháme 2 lžíce Maizeny rozmíchané ve 0.5 dl vody a za stálého míchání vaříme při mírné teplotě 3 - 5 minut.
  • 3
    Meruňkovou paluzu rozlijeme do misek, ozdobíme mandlemi a lístky meduňky.
  • 4
    Dezert podáváme chlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.