Meruňková paluza
20 min.
Ingredience
- 250gramůMeruňky
- 100gramůCukr krupice
- 4decilitryVoda pitná
- 4kusyMeduňka
- 100gramůMandle
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Omyté meruňky rozpůlíme a vypeckujeme.
- 2Dáme je do hrnce se studenou vodou, cukrem a přivedeme k varu. Jakmile se meruňky začnou vařit, okamžitě k nim přimícháme 2 lžíce Maizeny rozmíchané ve 0.5 dl vody a za stálého míchání vaříme při mírné teplotě 3 - 5 minut.
- 3Meruňkovou paluzu rozlijeme do misek, ozdobíme mandlemi a lístky meduňky.
- 4Dezert podáváme chlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.