Meruňková roláda
45 min.
Ingredience
- Na náplň
- 100mililitrůSmetana na šlehání
- 350gramůTvaroh tučný
- 3lžíceCukr krupice
- 1lžíceMeruňkovice
- 300gramůMeruňky
- 3lžíceCukr moučka
- 1baleníŽelatina
- Na těsto
- 3kusyVejce slepičí
- 3gramyCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 45gramůMouka polohrubá
- 3gramyCukr moučka
- 100gramůČokoláda hořká
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
422 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 190 °C, pečicím papírem vyložíme plech. Čokoládu jemně nastrouháme.
- 2Z předepsaných surovin vypracujeme těsto, kterým vyložíme plech a v troubě pečeme zhruba 12 minut. Suchou utěrku posypeme moučkovým cukrem, na ni vyklopíme upečené těsto a sloupneme pečicí papír.
- 3Na náplň smícháme tvaroh se smetanou, cukrem, práškovou želatinou a meruňkovicí.
- 4Meruňky spaříme, oloupeme, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.
- 5Upečené těsto potřeme tvarohovou náplní, ne až do kraje, aby nám náplň při rolování nevytekla, poklademe meruňkami a pomocí utěrky opatrně srolujeme. Roládu zabalíme do fólie a necháme v chladničce řádně ztuhnout. Před podáváním roládu posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.