Meruňková žemlovka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle nakrájíme na plátky. V mléce rozmícháme žloutky, moučkový cukr, 30g rozpuštěného másla a směsí přelijeme plátky žemlí.
  • 2
    Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a posypeme vanilkovým cukrem.
  • 3
    Polovinu namočených žemlí vložíme do kulaté formy vymazané zbylým máslem a vysypané strouhankou. Pokryjeme meruňkami a navrch položíme zbylé žemle.
  • 4
    Žemlovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.