Meruňkové knedlíky kynuté

70 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, přisypeme rozdrobené droždí, špetku soli, přidáme žloutky, přilijeme vlažné mléko a důkladně propracujeme. Prohněteme a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple vykynout.
  • 2
    Z těsta odtrháváme stejně velké kousky, do každého zabalíme půlku větší meruňky bez pecky, ještě chvíli necháme kynout, knedlíky nasypeme do vroucí vody a zvolna vaříme 25 až 30 minut. Podle velikosti knedlíků.
  • 3
    Knedlíky scedíme, rozdělíme na talíře a polijeme smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.