Meruňkové kytičky
40 min.
Ingredience
- Náplň
- 5kusůMeruňky sušené
- 30gramůCukr krupice
- 8lžicMarmeláda meruňková
- 1lžíceVoda pitná
- Na posypání a pomazání
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1gramMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 1gramMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
739 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Mouku zpracujeme s cukrem, žloutkem, špetkou soli a změklým máslem. Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
- 2Na pomoučněné pracovní ploše rozválíme těsto na plát silný asi 4mm a vykrajovátkem ve tvaru kytičky vykrájíme asi 40 kousků. U poloviny vykrájených kytiček vykrojíme malé středové kolečko.
- 3Kytičky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- 4Sušené meruňky nakrájíme na kousky. Cukr rozpustíme na pánvi s 1 lžící vody, svaříme na zlatavý karamel a vmícháme kousky meruněk. Směs rozložíme na plát alobalu potřený máslem a necháme vychladnout.
- 5Meruňkovou marmeládu ohřejeme a potřeme jí upečené kytičky. Přiklopíme kytičkami s vykrojeným středem a do otvorů uprostřed rozdělíme meruňkový karamel.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.