Meruňkové kytičky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
739 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku zpracujeme s cukrem, žloutkem, špetkou soli a změklým máslem. Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
  • 2
    Na pomoučněné pracovní ploše rozválíme těsto na plát silný asi 4mm a vykrajovátkem ve tvaru kytičky vykrájíme asi 40 kousků. U poloviny vykrájených kytiček vykrojíme malé středové kolečko.
  • 3
    Kytičky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  • 4
    Sušené meruňky nakrájíme na kousky. Cukr rozpustíme na pánvi s 1 lžící vody, svaříme na zlatavý karamel a vmícháme kousky meruněk. Směs rozložíme na plát alobalu potřený máslem a necháme vychladnout.
  • 5
    Meruňkovou marmeládu ohřejeme a potřeme jí upečené kytičky. Přiklopíme kytičkami s vykrojeným středem a do otvorů uprostřed rozdělíme meruňkový karamel.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.