Meruňkové muffiny s kukuřičnými lupínky

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
956 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
126 g
Sacharidy
138 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Omyjeme sušené meruňky, rozkrájíme je na proužky. 3 lžíce zlatých hrozinek omyjeme a necháme okapat.
  • 2
    Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a jedlou sodou. Přidáme 2 lžíce nahrubo strouhaných loupaných mandlí a okapané hrozinky. Směs znovu důkladně promícháme. Ve druhé míse vyšleháme změklé máslo s třtinovým cukrem do pěny. Poté přidáme zakysanou smetanu a znovu vše vyšleháme. Postupně k máslu vmícháme sypkou směs.
  • 3
    Formičky naplníme do dvou třetin a dáme je péct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout, vyjmeme je a vložíme do papírových košíčků.
  • 4
    Připravíme polevu: do rendlíku přes sítko propasírujeme meruňkový džem, přimícháme lžíci vody a lžíci meruňkového likéru. Meruňkovou polevu zahřejeme a důkladně vymícháme, vychladlé muffiny potřeme, posypeme kukuřičnými lupínky, polevu necháme zatuhnout a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.