Meruňkové muffiny s kukuřičnými lupínky
60 min.
Ingredience
- Na ozdobení
- 80gramůKukuřičné lupínky
- Na vytření a vysypání formiček
- 200lžicMouka polohrubá
- 2lžíceOlej slunečnicový
- Poleva
- 4lžíceDžem meruňkový
- 1lžíceVoda pitná
- 1lžíceLikér meruňkový
- Těsto
- 80gramůMeruňky sušené
- 3lžíceHrozinky
- 200gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 2špetkyJedlá soda
- 2lžíceMandle loupané
- 4lžíceTřtinový cukr
- 50gramůZakysaná smetana
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
956 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
126 g
Sacharidy
138 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Omyjeme sušené meruňky, rozkrájíme je na proužky. 3 lžíce zlatých hrozinek omyjeme a necháme okapat.
- 2Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a jedlou sodou. Přidáme 2 lžíce nahrubo strouhaných loupaných mandlí a okapané hrozinky. Směs znovu důkladně promícháme. Ve druhé míse vyšleháme změklé máslo s třtinovým cukrem do pěny. Poté přidáme zakysanou smetanu a znovu vše vyšleháme. Postupně k máslu vmícháme sypkou směs.
- 3Formičky naplníme do dvou třetin a dáme je péct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout, vyjmeme je a vložíme do papírových košíčků.
- 4Připravíme polevu: do rendlíku přes sítko propasírujeme meruňkový džem, přimícháme lžíci vody a lžíci meruňkového likéru. Meruňkovou polevu zahřejeme a důkladně vymícháme, vychladlé muffiny potřeme, posypeme kukuřičnými lupínky, polevu necháme zatuhnout a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.