Meruňkové řezy s bílou čokoládou
60 min.
Ingredience
- 130gramůMáslo čerstvé
- 180gramůČokoláda bílá
- 4kusyVejce slepičí
- 130gramůCukr krupice
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 100gramůMeruňky sušené
- 25gramůTuk
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do kovové misky nalámeme bílou čokoládu, přidáme máslo, misku vložíme do horké vodní lázně a mícháme, až se čokoláda roztaví. Poté přidáme vejce, cukr a stále mícháme, až se hmota spojí s máslem, následně misku odstavíme. Do mísy vsypeme mouku, kypřicí prášek, špetku soli, promícháme, přidáme čokoládovou směs z misky, pokrájené sušené meruňky a vypracujeme těsto. Hlubší plech vymažeme tukem, rozprostřeme těsto, povrch uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C zhruba půl hodiny. Těsto necháme vychladnout v plechu, aby čokoláda ztuhla, potom vyklopíme, nakrájíme na řezy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.