Meruňkovo-višňový crumble

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
887 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
28 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
9 g
Cukr
58 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meruňky a višně omyjeme a osušíme. Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Višně rovněž vypeckujeme. Každou meruňku naplníme višní.
  • 2
    Zapékací misku vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Naplněné meruňky rozložíme do misky a zbytek višní rozdělíme do mezer mezi meruňky.
  • 3
    V míse důkladně smícháme mouku, třtinový cukr a skořici. V kastrolu rozpustíme máslo, necháme ho částečně vychladnout a přilijeme k moučné směsi. Vše promícháme.
  • 4
    Těsto zpracujeme na drobenku a tou rovnoměrně posypeme ovoce. Crumble pečeme v předehřáté troubě 35 minut. Podáváme teplý, zdobený lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.