Meruňkovo-višňový crumble
55 min.
Ingredience
- 1kilogramMeruňky
- 500gramůVišně
- 100gramůCukr třtinový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1kusMáta
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
887 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
28 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
9 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Meruňky a višně omyjeme a osušíme. Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Višně rovněž vypeckujeme. Každou meruňku naplníme višní.
- 2Zapékací misku vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Naplněné meruňky rozložíme do misky a zbytek višní rozdělíme do mezer mezi meruňky.
- 3V míse důkladně smícháme mouku, třtinový cukr a skořici. V kastrolu rozpustíme máslo, necháme ho částečně vychladnout a přilijeme k moučné směsi. Vše promícháme.
- 4Těsto zpracujeme na drobenku a tou rovnoměrně posypeme ovoce. Crumble pečeme v předehřáté troubě 35 minut. Podáváme teplý, zdobený lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.