Meruňkový chlebíček

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
700 mg
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meruňky necháme okapat. Odebereme 12 lžic šťávy a s nabobtnalou vymačkanou želatinou pomalu zahříváme, dokud se želatina nerozpustí.
  • 2
    V míse smícháme tvaroh, 6 lžic šťávy, vanilkový cukr, cukr a nakonec přimícháme želatinu.
  • 3
    200 ml smetany vyšleháme dotuha a přimícháme k tvarohovému krému. Meruňky pokrájíme na kostičky a také přimícháme do krému. Pak krém necháme v chladničce ztuhnout.
  • 4
    Chlebíčkovou formu vyložíme potravinovou fólií a dno vyložíme cukrářskými piškoty, pokapeme je mandlovým likérem a poklademe smetanovou hmotou. Navrch hmoty dáme opět cukrářské piškoty a opět pokapeme mandlovým likérem. Necháme přes noc ztuhnout v chladničce.
  • 5
    Druhý den ušleháme zbytek smetany. Ztuhlý chlebíček vyklopíme na tác. Vyšlehanou šlehačku naplníme do zdobícího sáčku, povrch chlebíčku ozdobíme a poklademe plátky meruněk. Pak můžeme ihned podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.