Meruňkový chlebíček
30 min.
Ingredience
- 400gramůKompot meruňkový
- 150gramůTvaroh jemný
- 2kusyCukr vanilka
- 2lžíceCukr krupice
- 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůPiškoty cukrářské
- 8centilitrůLikér mandlový - Amaretto
- 4plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
700 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Meruňky necháme okapat. Odebereme 12 lžic šťávy a s nabobtnalou vymačkanou želatinou pomalu zahříváme, dokud se želatina nerozpustí.
- 2V míse smícháme tvaroh, 6 lžic šťávy, vanilkový cukr, cukr a nakonec přimícháme želatinu.
- 3200 ml smetany vyšleháme dotuha a přimícháme k tvarohovému krému. Meruňky pokrájíme na kostičky a také přimícháme do krému. Pak krém necháme v chladničce ztuhnout.
- 4Chlebíčkovou formu vyložíme potravinovou fólií a dno vyložíme cukrářskými piškoty, pokapeme je mandlovým likérem a poklademe smetanovou hmotou. Navrch hmoty dáme opět cukrářské piškoty a opět pokapeme mandlovým likérem. Necháme přes noc ztuhnout v chladničce.
- 5Druhý den ušleháme zbytek smetany. Ztuhlý chlebíček vyklopíme na tác. Vyšlehanou šlehačku naplníme do zdobícího sáčku, povrch chlebíčku ozdobíme a poklademe plátky meruněk. Pak můžeme ihned podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.