Meruňkový džem s vůní levandule

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
140 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meruňky a citrony očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Přendáme do hrnce, přilijeme 100 ml vody, přidáme želírovací cukr.
  • 2
    Uvedeme k varu a vaříme 60 minut. Poté vmícháme olej, ve kterém jsme zamíchali trochu květů z levandule a džemem naplníme vyvařené sklenice. Pevně zavřeme víčka a necháme vystydnout dnem vzhůru při pokojové teplotě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.