Meruňkový džem s vůní levandule
80 min.
Ingredience
- 1000gramůMeruňky
- 750gramůCukr želírovací
- 1kusCitronová šťáva
- 10mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaLevandule - květ
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
140 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Meruňky a citrony očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Přendáme do hrnce, přilijeme 100 ml vody, přidáme želírovací cukr.
- 2Uvedeme k varu a vaříme 60 minut. Poté vmícháme olej, ve kterém jsme zamíchali trochu květů z levandule a džemem naplníme vyvařené sklenice. Pevně zavřeme víčka a necháme vystydnout dnem vzhůru při pokojové teplotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.