Meruňkový krupicový nákyp

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
28 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku vylijeme 0.5 l mléka, přisypeme krupici, žloutky, cukr, vše dobře promícháme a necháme nabobtnat. Do hrnce vylijeme mléko, přidáme vanilkový cukr a přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku a za stálého mícháním přimícháme krupici z kastrůlku. Vrátíme zpátky na sporák a vaříme až do zahoustnutí. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Pečící formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, vylijeme půlku připravené krupice, na ni naskládáme na plátky nakrájené broskve, posypeme drobně nasekanými ořechy, vysypeme sníh a zalijeme druhou půlkou uvařené krupice.
  • 2
    Formu vložíme do předehřáté trouby a necháme zapéct 20 minut. Zapečený nákyp necháme vychladnout, nakrájíme na porce, každou porci posypeme moučkovým cukrem a polijeme libovolným sladkým sirupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.