Meruňkový krupicový nákyp
50 min.
Ingredience
- 1litrMléko polotučné
- 40gramůCukr vanilka
- 160gramůCukr krupice
- 160gramůKrupice dětská
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůBroskve
- 150gramůOřechy vlašské
- 30gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 40gramůCukr moučkový
- 1decilitrSirup karamelový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
28 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku vylijeme 0.5 l mléka, přisypeme krupici, žloutky, cukr, vše dobře promícháme a necháme nabobtnat. Do hrnce vylijeme mléko, přidáme vanilkový cukr a přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku a za stálého mícháním přimícháme krupici z kastrůlku. Vrátíme zpátky na sporák a vaříme až do zahoustnutí. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Pečící formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, vylijeme půlku připravené krupice, na ni naskládáme na plátky nakrájené broskve, posypeme drobně nasekanými ořechy, vysypeme sníh a zalijeme druhou půlkou uvařené krupice.
- 2Formu vložíme do předehřáté trouby a necháme zapéct 20 minut. Zapečený nákyp necháme vychladnout, nakrájíme na porce, každou porci posypeme moučkovým cukrem a polijeme libovolným sladkým sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.