Meruňkový nákyp z mandlového těsta
35 min.
Ingredience
- 125gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůMandle
- 1kusMeruňky
- 1lžíceCukr vanilka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr moučkový
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme a najemno umeleme.
- 2V misce utřeme do pěny cukr s vejci. Do pěny pak postupně vmícháme mléko, smetanu, mouku a mleté mandle. Vytvoříme hladké těsto, které necháme krátce odpočinout.
- 3Meruňky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme z nich pecky, opláchneme je studenou vodou a necháme okapat.
- 4Větší zapékací formu vymažeme máslem, rozložíme do ní půlky meruněk, posypeme je vanilkovým cukrem a do formy nalijeme těsto.
- 5Nákyp pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů, až má na povrchu zlatavý nádech. Podáme ho teplý, posypaný moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.