Meruňky s vanilkou v portském víně

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meruňky spaříme vařící vodou, ochladíme je a oloupeme. Pecku odstraníme. Vanilkový lusk rozřízneme a dužinu vyškrábeme. Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme cukr a také jej rozpustíme.
  • 2
    Meruňky položíme do pánve rozříznutou stanou dolů a po 1 minutě přilijeme citronovou šťávu a portské víno, přidáme vanilkovou dužinu a lusk. Pánev zakryjeme a necháme 5 minut povařit.
  • 3
    Meruňky rozložíme na talířky. Omáčku necháme trošku povařit, vanilkový lusk vyjmeme a omáčkou meruňky přelijeme.
  • 4
    Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.