Meruňky s vanilkou v portském víně
30 min.
Ingredience
- 8kusůMeruňky
- 1kusVanilkový lusk
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůVíno portské
- 400gramůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Meruňky spaříme vařící vodou, ochladíme je a oloupeme. Pecku odstraníme. Vanilkový lusk rozřízneme a dužinu vyškrábeme. Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme cukr a také jej rozpustíme.
- 2Meruňky položíme do pánve rozříznutou stanou dolů a po 1 minutě přilijeme citronovou šťávu a portské víno, přidáme vanilkovou dužinu a lusk. Pánev zakryjeme a necháme 5 minut povařit.
- 3Meruňky rozložíme na talířky. Omáčku necháme trošku povařit, vanilkový lusk vyjmeme a omáčkou meruňky přelijeme.
- 4Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.