Meruňky v těstíčku

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meruňky rozpůlíme, vypeckujeme, vložíme do mísy. Zalijeme koňakem, třešňovou pálenkou, necháme marinovat. Mezitím si uděláme těstíčko.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, vlažnou vodu, pivo, vše důkladně promícháme, nakonec vmícháme do těsta sníh z jednoho bílku.
  • 3
    Okapané meruňky namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Na talíři posypeme meruňky moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.