Měšce s houbami
65 min.
Ingredience
- 3kusyShiitake houby
- 75mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibulka jarní
- 90gramůKukuřice cukrová
- 0,75lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOmáčka sójová
- 0,5kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
8 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby vložíme do hrnce, přelijeme horkou vodou a necháme 25 minut odstát, aby změkly.
- 2Do mísy prosijeme mouku, přidáme rozšlehaná vejce, mírně promícháme. Poté přilijeme vodu, kypřicí prášek a sůl. Řádně promícháme a vypracujeme měkké těsto. Těsto prohněteme na pomoučeném vále, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme 5 minut odpočinout. Těsto tím nabude na objemu při vaření v páře. Houby vyjmeme, necháme okapat, odstraníme střední části a drobně pokrájíme.
- 3Jarní cibulky a chilli papričku rozkrájíme.
- 4Ve woku rozehřejeme olej, přidáme houby, cibulky, kukuřici, chilli papričku a za stálého míchání opékáme 2 minuty. Vmícháme sójovou pastu a poté odstavíme z ohně.
- 5Z těsta vytvoříme dlouhý váleček, rozdělíme na 24 stejně velkých kousků. Z každého vytvoříme placičku, doprostřed vložíme lžičku náplně. Okraje přehneme přes náplň, přitiskneme k sobě a mírně zakroutíme tak, aby se měšce uzavřely. Takto připravené měšce vložíme do pařáku, přikryjeme a vaříme v páře 14 minut.
- 6Měšce servírujeme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.