Měšce s kachním masem

150 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
7 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme a pórek nakrájíme.
  • 2
    Sójovou omáčku, cukr, med a omáčku hoisin řádně promícháme, kachní prsa vložíme do mísy a připravenou marinádou maso potřeme. Necháme 20 minut odležet.
  • 3
    Marinované maso vložíme do pekáče na rošt, dáme do trouby a pečeme 40 minut při 200 °C. Upečené necháme vychladnout, odstraníme kosti a pokrájíme na kostičky.
  • 4
    Na rozehřátém oleji opékáme 3 minuty pórek, česnek a zázvor a opečené přidáme k masu.
  • 5
    V misce připravíme kvásek z cukru, droždí a teplé vody, přikryjeme a necháme stranou 15 minut. Do mísy prosejeme mouku, přilijeme kvásek a teplé mléko, vypracujeme tuhé těsto. Prohněteme na pomoučeném vále a utvoříme z něho váleček o průměru 2,5 cm. Rozdělíme jej na 16 dílů, přikryjeme a necháme 25 minut kynout. Z kousků těsta vytvoříme placičky o velikosti 10 cm, doprostřed každé upravíme lžíci náplně, okraje zdvihneme a nahoře přitiskneme k sobě do tvaru měšce.
  • 6
    Měšce vložíme do pařáku na vlhký ubrousek a vaříme v páře 20 minut, přikryté.
  • 7
    Hotové měšce servírujeme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.