Měšce s kachním masem
150 min.
Ingredience
- Náplň
- 300gramůKachní prsa
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceOmáčka Hoisin
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusPórek
- 1lžíceZázvor celý
- 1stroužekČesnek
- Těsto
- 15gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceVoda pitná
- 175mililitrůMléko polotučné
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
7 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme a pórek nakrájíme.
- 2Sójovou omáčku, cukr, med a omáčku hoisin řádně promícháme, kachní prsa vložíme do mísy a připravenou marinádou maso potřeme. Necháme 20 minut odležet.
- 3Marinované maso vložíme do pekáče na rošt, dáme do trouby a pečeme 40 minut při 200 °C. Upečené necháme vychladnout, odstraníme kosti a pokrájíme na kostičky.
- 4Na rozehřátém oleji opékáme 3 minuty pórek, česnek a zázvor a opečené přidáme k masu.
- 5V misce připravíme kvásek z cukru, droždí a teplé vody, přikryjeme a necháme stranou 15 minut. Do mísy prosejeme mouku, přilijeme kvásek a teplé mléko, vypracujeme tuhé těsto. Prohněteme na pomoučeném vále a utvoříme z něho váleček o průměru 2,5 cm. Rozdělíme jej na 16 dílů, přikryjeme a necháme 25 minut kynout. Z kousků těsta vytvoříme placičky o velikosti 10 cm, doprostřed každé upravíme lžíci náplně, okraje zdvihneme a nahoře přitiskneme k sobě do tvaru měšce.
- 6Měšce vložíme do pařáku na vlhký ubrousek a vaříme v páře 20 minut, přikryté.
- 7Hotové měšce servírujeme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.