Mexická avokádová pomazánka
20 min.
Ingredience
- 2kusyAvokádo
- 2kusyRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyChilli paprička
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžičkyLimetková šťáva
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 0,25lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
66 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
44 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Zralá avokáda omyjeme, rozkrojíme, vyjmeme pecky, pak je oloupeme a pokrájíme na kostičky. Zralá omytá velká rajčata oloupeme, rozkrojíme na poloviny, vydlabeme zrníčka. Očištěné stroužky česneku rozmačkáme a dužinu nakrájíme na kousky. Omytou chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a drobně ji posekáme. Omyté snítky petrželky pokrájíme nadrobno.
- 2Vše dáme do mixéru. Přidáme sůl, čerstvě pomletý pepř, olej, limetkovou šťávu a vše rozmixujeme na jemné pyré.
- 3Pomazánku dáme do misky, ozdobíme ji omytými lístky koriandru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.