Mexické burrito

995 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
33 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
20 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme fazole. Dáme je do misky, zalijeme vodou a necháme 10-14 hodin namočené. Během máčení je jednou scedíme a dodáme čerstvou vodu, pokud bude velmi bublinkatá z plynu, který se z fazolí uvolní.
  • 2
    Po namočení fazole vaříme v hrnci s čerstvou vodou do měkka asi 1-2 hodiny.
  • 3
    Na náplň rozpustíme v hrnci na středním plameni máslo ghee a 3-4 minuty restujeme utřený česnek a na jemno nasekanou cibuli dohněda. Mezitím vmícháme vločky z červené papriky a koriandr sušený nebo čerstvý.
  • 4
    Dále přidáme na drobno nakrájenou cuketu, rajče a papriku bez semínek nakrájenou na jemno, necháme provařit do měkka 15-20 minut.
  • 5
    Když to bude téměř hotové, přidáme do směsi předvařené fazole a nastrouhaný sýr a mícháme, dokud se sýr nerozpustí.
  • 6
    Na burrito rozdrtíme pistácie na jemný prášek. Smícháme jej s vejci, mandlovou moukou a parmezánem a vytvoříme směs na burrito. (Toto těsto vystačí na 5-7 rolek, záleží na velikosti). Na pánvi na mírném plameni rozpustíme máslo a nalijeme trochu těsta tak, aby se rovnoměrně rozlilo po povrchu pánve. Dáváme pozor, aby burrito nebylo příliš silné, pak se i špatně balí. Z každé strany smažíme 2-4 minuty. Směs zabalíme do burrita a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.