Mexické burrito
995 min.
Ingredience
- NÁPLŇ
- 1kusCibule
- 1špetkaVločky z červené papriky
- 4gramyKoriandr mletý
- 1kusPaprika červená
- 1kusCuketa
- 1kusRajčata
- 255gramůSýr Čedar
- 14gramůKořeněné máslo Ghee
- 1špetkaČesnek
- ROLKY
- 4kusyVejce slepičí
- 14lžicKořeněné máslo Ghee
- 10gramůSýr Parmezán
- 9gramůPistácie
- 110gramůMouka mandlová
- 750gramůFazole červené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
33 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
20 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme fazole. Dáme je do misky, zalijeme vodou a necháme 10-14 hodin namočené. Během máčení je jednou scedíme a dodáme čerstvou vodu, pokud bude velmi bublinkatá z plynu, který se z fazolí uvolní.
- 2Po namočení fazole vaříme v hrnci s čerstvou vodou do měkka asi 1-2 hodiny.
- 3Na náplň rozpustíme v hrnci na středním plameni máslo ghee a 3-4 minuty restujeme utřený česnek a na jemno nasekanou cibuli dohněda. Mezitím vmícháme vločky z červené papriky a koriandr sušený nebo čerstvý.
- 4Dále přidáme na drobno nakrájenou cuketu, rajče a papriku bez semínek nakrájenou na jemno, necháme provařit do měkka 15-20 minut.
- 5Když to bude téměř hotové, přidáme do směsi předvařené fazole a nastrouhaný sýr a mícháme, dokud se sýr nerozpustí.
- 6Na burrito rozdrtíme pistácie na jemný prášek. Smícháme jej s vejci, mandlovou moukou a parmezánem a vytvoříme směs na burrito. (Toto těsto vystačí na 5-7 rolek, záleží na velikosti). Na pánvi na mírném plameni rozpustíme máslo a nalijeme trochu těsta tak, aby se rovnoměrně rozlilo po povrchu pánve. Dáváme pozor, aby burrito nebylo příliš silné, pak se i špatně balí. Z každé strany smažíme 2-4 minuty. Směs zabalíme do burrita a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.