Mexický zeleninový salát s vejcem a fazolemi
20 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 2kusyOkurka salátová
- 2kusyPaprika žlutá
- 6kusůRajčata
- 1kusSalát ledový
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusCibule červená
- 4lžíceMajonéza
- 1špetkaCukr krupice
- 200gramůFazole červené sterilované
- 4lžíceKečup
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout.
- 2Připravíme zálivku. Majonézu, cukr, sůl, pepř a kečup dobře promícháme a uložíme do chladu.
- 3Okurku, rajčata, cibuli a papriku nakrájíme na středně velké kousky, přidáme fazole a dobře promícháme.
- 4Do větší misky naklademe listy ledového salátu a na ně zeleninu. Navrch rozprostřeme kolečka vařených vajec a na ně vychlazený dresink.
- 5Ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.