Míchaný salát z ovoce s pěnou z mučenky
40 min.
Ingredience
- Na pěnu
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceCukr moučkový
- 100gramůSirup mučenkový
- 2lžíceMučenkový likér
- Na salát
- 2kusyJablka
- 2kusyPomeranče
- 2kusyKiwi
- 1kusNektarinka
- 1kusBroskve
- 200gramůJahody zahradní
- 1kusLimetka
- 2lžíceCukr krupice
- 50gramůMáta
- 0,5kusMeloun žlutý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
8 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme jablka, rozpůlíme je, odstraníme jádřince, pokrájíme na měsíčky. Ze dvou pomerančů odstraníme kůru a oloupeme bílou slupku. Rozebereme pomeranče na dílky a ty pečlivě oloupeme. Šťávu z pomerančů (jež se uvolnila během loupání) zachytíme do misky.
- 2Rozpůlíme meloun, odstraníme z něj semínka, z dužiny vytvoříme kuličky. Zbytek dužniny rozmixujeme. Oloupeme kiwi, pokrájíme na plátky.
- 3Omytou nektarinku rozpůlíme, vypeckujeme a krájíme na měsíčky.
- 4Uvaříme vodu, spaříme v ní omytou broskev. Oloupeme z ní slupku, oloupanou pokrájíme také na měsíčky.
- 5Pokrájené ovoce vložíme do misky, vlijeme rozmixovaný meloun, šťávu z pomerančů i z vymačkané limetky. Osladíme a přidáme nastrouhanou limetkovou kůru. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, čtyři hodiny chladíme.
- 6Připravíme kovovou nerezovou misku, vlijeme do ní žloutky, přidáme cukr, sirup z mučenky, likér a šleháme, dokud nevznikne pěna. Poté přichystáme větší hrnek, vlijeme do něj vodu, vložíme misku s pěnou a šleháme v horké vodní lázni, dokud není pěna dostatečně nadýchaná.
- 7Vychlazený salát rozdělíme do misek a přelijeme hotovou pěnou. Ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.