Mikulášské hubinky se švestkami
60 min.
Ingredience
- 30kusůŠvestky
- 50gramůOřechy vlašské
- 50gramůMandle
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 450gramůCukr moučkový
- 10gramůPomerančová kůra
- 5gramůKakao
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
63 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky zalijeme trochou vody a uvaříme ne úplně doměkka. Na sítu necháme okapat.
- 2Mezitím připravíme mandlové těsto. Lískové ořechy a loupané mandle umeleme, smícháme s 1/2 bílku a v hmoždíři utlučeme. Přesypeme na prkénko, smícháme se 150g cukru, 1/2 bílku a v cukru naloženou, najemno nasekanou pomerančovou kůrou. Zpracujeme tuhé těsto. Rozdělíme je na tolik dílů, kolik máme švestek.
- 3Okapané švestky vypeckujeme. Z mandlového těsta vytvoříme podélné šištičky, které vložíme do každé švestky.
- 4Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh, přišleháme do něj polovinu zbylého cukru a poté zbytek cukru a kakao vmícháme vařečkou. Sníh vložíme do kornoutu s trubičkou.
- 5Na vymazaný plech vytvoříme z poloviny hmoty malé hromádky. Na ně položíme švestky a zakryjeme je zbytkem sněhu tak, aby vznikly kulaté hubinky.
- 6V mírně vyhřáté troubě usušíme. Poté zlehka potřeme žloutkem a v teplejší troubě necháme zrůžovět.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.