Mikulášské hubinky se švestkami

60 min.
Česká republika
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
63 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky zalijeme trochou vody a uvaříme ne úplně doměkka. Na sítu necháme okapat.
  • 2
    Mezitím připravíme mandlové těsto. Lískové ořechy a loupané mandle umeleme, smícháme s 1/2 bílku a v hmoždíři utlučeme. Přesypeme na prkénko, smícháme se 150g cukru, 1/2 bílku a v cukru naloženou, najemno nasekanou pomerančovou kůrou. Zpracujeme tuhé těsto. Rozdělíme je na tolik dílů, kolik máme švestek.
  • 3
    Okapané švestky vypeckujeme. Z mandlového těsta vytvoříme podélné šištičky, které vložíme do každé švestky.
  • 4
    Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh, přišleháme do něj polovinu zbylého cukru a poté zbytek cukru a kakao vmícháme vařečkou. Sníh vložíme do kornoutu s trubičkou.
  • 5
    Na vymazaný plech vytvoříme z poloviny hmoty malé hromádky. Na ně položíme švestky a zakryjeme je zbytkem sněhu tak, aby vznikly kulaté hubinky.
  • 6
    V mírně vyhřáté troubě usušíme. Poté zlehka potřeme žloutkem a v teplejší troubě necháme zrůžovět.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.