Milánské sušenky
36 min.

Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 350gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krupice
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
31 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme dohladka s cukrem, zašleháme vejce a citronovou kůru. S polovinou mouky vmícháme do hmoty prášek do pečiva a nakonec zapracujeme zbytek mouky a uhněteme těsto. Necháme ho v chladnu uležet, nejlépe přes noc.
- 2Z těsta vyválíme asi 1/2 cm silný plát a na jeho povrch vytlačíme vzorek (třeba pomocí struhadla na mrkev nebo vidličkou). Formičkou vykrájíme kytičky (nebo jiné tvary) a pečeme na papírem vyloženém plechu.
- 3Ihned po upečení sušenky potřeme rozpuštěným máslem (cca 60g) a posypeme směsí krystalového a vanilkového cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.