Miletínské medailonky
25 min.
Ingredience
- 320gramůVepřová panenka
- 1lžičkaSůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 3lžíceOlej olivový
- 2kusyŠalotka
- 2kusyKapie sterilovaná
- 1,5decilitryLák
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Vápník
71 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme a pokrájíme nadrobno. Sterilované kapie vyjmeme z nálevu a pokrájíme na nudličky.
- 2Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na plátky o síle asi 1.5 cm. Pěstí maso rozmáčkneme, osolíme podle chuti, opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a potřeme plnotučnou hořčicí. Medailonky dáme do mísy a necháme v chladu 15 minut odležet.
- 3V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej a maso zprudka restujeme z obou stran dozlatova. Maso musí být uprostřed krvavé. Pak je vyjmeme z tuku, na něj dáme cibuli s kapií, krátce osmahneme, přilijeme lák z nakládané kapie (asi 1.5 dl), maso vrátíme zpět, promícháme a vše krátce v pikantní šťávě krátce osmažíme.
- 4Podáváme s přílohami podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.