Miletínské medailonky

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 320gramůVepřová panenka
    • 1lžičkaSůl
    • 4lžičkyPepř 4 barev
    • 1lžičkaHořčice plnotučná
    • 3lžíceOlej olivový
    • 2kusyŠalotka
    • 2kusyKapie sterilovaná
    • 1,5decilitryLák
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Vápník
71 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku oloupeme a pokrájíme nadrobno. Sterilované kapie vyjmeme z nálevu a pokrájíme na nudličky.
  • 2
    Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na plátky o síle asi 1.5 cm. Pěstí maso rozmáčkneme, osolíme podle chuti, opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a potřeme plnotučnou hořčicí. Medailonky dáme do mísy a necháme v chladu 15 minut odležet.
  • 3
    V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej a maso zprudka restujeme z obou stran dozlatova. Maso musí být uprostřed krvavé. Pak je vyjmeme z tuku, na něj dáme cibuli s kapií, krátce osmahneme, přilijeme lák z nakládané kapie (asi 1.5 dl), maso vrátíme zpět, promícháme a vše krátce v pikantní šťávě krátce osmažíme.
  • 4
    Podáváme s přílohami podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.