Millefeuille s povidly
15 min.
Ingredience
- 2lžíceRůžová voda
- 100gramůMandle
- 10lžicPovidla švestková
- 10lžicZakysaná smetana
- 10lžičekCukr moučkový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 400gramůLinecké (křehké) těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Křehké těsto rozdělíme na 10 kousků a každé vyválíme, posypeme nasekanými mandlemi a dáme na máslem vymazaný plech. Lehce pocákáme vodou a pečeme 10 minut na 240°C, dokud těsto nezačne lehce hnědnout.
- 2Po vyndání z trouby necháme vychladnout a na každý kousek těsta naneseme lehkou vrstvu povidel smíchaných se smetanou. Ještě posypeme cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.