Milsupen – polévka z kysaného mléka
22 min.
Ingredience
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 1kusVejce slepičí
- 1litrMléko acidofilní
- 2krajíceChléb samožitný
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
34 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
564 mg
Cukr
131 mg
Postup přípravy
- 1Plátky chleba nakrájíme na kostičky a v pánvi na másle je osmažíme dozlatova. V hrnci si přivedeme k varu 1 litr kysaného mléka. Poté hned přilijeme smetanu, ve které jsme si dohladka rozmíchali hladkou mouku, přidáme sůl, kmín a rozkvedlané vejce. Polévku stále mícháme, vaříme ji jen 1–2 minuty a pak ji odstavíme z plotny.
- 2Do talířů rozdělíme chleba, přelijeme polévkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.