Mincové váčky

65 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kusyShiitake houby
    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 1kusVejce slepičí
    • 0,75decilitrVoda pitná
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 0,5lžičkaSůl
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 2kusyCibulka jarní
    • 90gramůKukuřice cukrová
    • 0,5kusChilli paprička
    • 1lžíceFazolová černá omáčka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
8 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky s teplou vodou vložíme houby a necháme 25 minut bobtnat.
  • 2
    Do mísy dáme hladkou mouku, přidáme vejce, vodu, kypřící prášek, sůl a vymícháme hladké těsto.
  • 3
    Těsto prohněteme na pomoučněné podložce, přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme 6 minut odpočinout.
  • 4
    Houby procedíme a vymačkáme z nich vodu. Odstraníme tuhé části a pokrájíme.
  • 5
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a smažíme 2 minuty houby, pokrájené jarní cibulky, kukuřici a chilli. Přidáme fazolovou omáčku a sundáme pánev z ohně.
  • 6
    Vypracujeme těsto do tvaru šišky a pokrájíme na 24 dílů. Z každého dílu vyválíme tenkou placku a dáme doprostřed 1 lžičku náplně. Konce přehneme k sobě a stiskneme.
  • 7
    Knedlíky vložíme do naolejovaného pařáku. Pařák umístíme nad hrnec s vroucí vodou, přikryjeme pokličkou a povaříme knedlíky v páře 14 minut.
  • 8
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.