Mincové váčky
65 min.
Ingredience
- 3kusyShiitake houby
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 0,75decilitrVoda pitná
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibulka jarní
- 90gramůKukuřice cukrová
- 0,5kusChilli paprička
- 1lžíceFazolová černá omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
8 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do misky s teplou vodou vložíme houby a necháme 25 minut bobtnat.
- 2Do mísy dáme hladkou mouku, přidáme vejce, vodu, kypřící prášek, sůl a vymícháme hladké těsto.
- 3Těsto prohněteme na pomoučněné podložce, přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme 6 minut odpočinout.
- 4Houby procedíme a vymačkáme z nich vodu. Odstraníme tuhé části a pokrájíme.
- 5Ve velké pánvi rozehřejeme olej a smažíme 2 minuty houby, pokrájené jarní cibulky, kukuřici a chilli. Přidáme fazolovou omáčku a sundáme pánev z ohně.
- 6Vypracujeme těsto do tvaru šišky a pokrájíme na 24 dílů. Z každého dílu vyválíme tenkou placku a dáme doprostřed 1 lžičku náplně. Konce přehneme k sobě a stiskneme.
- 7Knedlíky vložíme do naolejovaného pařáku. Pařák umístíme nad hrnec s vroucí vodou, přikryjeme pokličkou a povaříme knedlíky v páře 14 minut.
- 8Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.