Minestra s fenyklem a mořskou pražmou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 60mililitrůOlej olivový
- 300gramůPražma
- 2kusyFenykl čerstvý
- 1kusPórek
- 50gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1litrVývar zeleninový
- 5gramůSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Pórek a cibuli nasekáme najemno. Plátky rybího masa pokrájíme na kousky. Očistíme fenykl, zbavíme vnějších listů a stonku, pokrájíme na tenké plátky.
- 2V pánvi na másle osmažíme nasekanou cibuli a pórek. Přidáme plátky fenyklu a smažíme. Vše zalijeme zeleninovým vývarem, uvedeme do varu, 25 minut povaříme.
- 3Rybí maso smažíme na oleji po obou stranách, dokud mírně nezezlátne. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
- 4Protlačíme směs s fenyklem sítem do hrnce, přidáme smetanu a na středním plameni prohřejeme. Přelijeme fenyklovou polévku do polévkové mísy, přidáme kousky osmažených ryb, posypeme pokrájenou fenyklovou natí a horkou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.