Mini dortíčky
40 min.
Ingredience
- Krém
- 250gramůMáslo čerstvé
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 2kusyPuding bezlepkový
- 100gramůCukr krupice
- Na zdobení
- 6lžicKokos strouhaný
- 50gramůČokoláda hořká
- 4lžíceMandle
- 5lžicOřechy vlašské
- Těsto
- 5kusůVejce slepičí
- 5lžicCukr krystal
- 5lžicMouka bezlepková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
63 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku si nalijeme 2.5 dl mléka a pomalu ho přivedeme k varu. Ve 2.5 dl mléka si rozmícháme 2 sáčky vanilkového pudinku Dr. Oekter a vlijeme ho do za stálého míchání do horkého mléka. Přidáme moučkový cukr. Za stálého míchání při mírné teplotě uvaříme hustý krém a necháme ho vychladnout. Elektrickým šlehačem budeme puding šlehat, postupně přidávat máslo, až vyšleháme lehký, hustý krém.
- 2V míse si elektrickým šlehačem vyšleháme 5 vajec a 5 lžic krystalového cukru, poté přimícháme 5 lžic bezlepkové mouky. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, širokým nožem ho uhladíme a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C-200°C péct. Pečeme přibližně 15 minut dozlatova.
- 3Z upečeného (vychladlého) plátu těsta kulatou formičkou o průměru 6-8 cm vykrojíme kolečka, která potřeme silnější vrstvou krému. Každý „mini dortík“ posypeme kokosem, ozdobíme ořechy, mandlemi a nastrouhanou čokoládou, dáme je na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.