Miniaturní thajské lilky smažené s cherry rajčaty

30 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
106 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
663 mg
Cukr
360 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky rozkrojíme na polovinu, vhodíme je do misky s 1 lžičkou rybí omáčky. Do pánve Wok nalijeme asi 8 cm vody a dovedeme k varu. Naskládáme lilky do bambusového pařáku a umístíme pařák nad vroucí vodou tak, abychom tam mohli lilky v páře asi 15 minut dusit.
  • 2
    V pánvi Wok rozpálíme olej a 15 sekund na něm smažíme nasekaný lusk chilli papričky, na tenké plátky nakrájený kořen zázvoru, šalotky na tenko nakrájené a nasekaný česnek. Přidáme lilky, celá cherry rajčata a poctivě a opatrně mícháme. Přilijeme tmavý ocet, zbylou rybí omáčku a přidáme cukr. Dusíme 2-3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
  • 3
    Nakonec vmícháme bazalkové lístky, dokořeníme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.