Miniaturní thajské lilky smažené s cherry rajčaty
30 min.
Ingredience
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusChilli paprička
- 2kusyŠalotka
- 150gramůRajčata Cherry
- 2lžíceCukr palmový
- 2lžíceOcet rýžový tmavý
- 12kusůThajský lilek
- 1stroužekČesnek
- 2hrstiBazalka
- 20gramůZázvor celý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
106 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
663 mg
Cukr
360 mg
Postup přípravy
- 1Lilky rozkrojíme na polovinu, vhodíme je do misky s 1 lžičkou rybí omáčky. Do pánve Wok nalijeme asi 8 cm vody a dovedeme k varu. Naskládáme lilky do bambusového pařáku a umístíme pařák nad vroucí vodou tak, abychom tam mohli lilky v páře asi 15 minut dusit.
- 2V pánvi Wok rozpálíme olej a 15 sekund na něm smažíme nasekaný lusk chilli papričky, na tenké plátky nakrájený kořen zázvoru, šalotky na tenko nakrájené a nasekaný česnek. Přidáme lilky, celá cherry rajčata a poctivě a opatrně mícháme. Přilijeme tmavý ocet, zbylou rybí omáčku a přidáme cukr. Dusíme 2-3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
- 3Nakonec vmícháme bazalkové lístky, dokořeníme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.