Minibriošky se sýrem
40 min.
Ingredience
- 250gramůMouka chlebová
- 100gramůSýr Comté
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 140mililitrůMléko polotučné
- 10gramůDroždí sušené
- 40gramůCukr krupice
- 5gramůSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme vejce, přilijeme mléko a rozpuštěné máslo, přidáme cukr, sůl, vše důkladně promícháme. Přisypeme sušené droždí a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Těstem naplníme do poloviny formičky nebo misky o průměru 4 cm, do středu vložíme kostičku sýra, rozložíme na plech a necháme kynout ještě půl hodiny. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut na 180 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.