Minicheesecaky s čokoládou
85 min.
Ingredience
- 50gramůPreclík sezamový
- 70gramůMáslo čerstvé
- 250gramůSýr Ricotta
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaVanilková pasta
- 200gramůTatiana Čokoládový mix
- 250gramůSýr krémový
- 200gramůSalko
- 100gramůOreo sušenky
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
71 mg
Cukr
810 mg
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 170 °C.
- 2Preclíky a sušenky Oreo můžeme rozmixovat, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Připravíme si formu na pečení 12 ks cheesecake / muffinů. Každou prohlubeň vytřeme tukem a sušenkový základ lžící natlačíme do každé prohlubně.
- 3Prošleháme ricottu se smetanovým sýrem ve velké míse. Přidáme dvě malá vejce, kondenzované mléko, lžičku vanilkové pasty a dohladka prošleháme. Do krému přimícháme tři čtvrtiny čokoládových kousků( můžeme použít kousky/čočky z mléčné, bílé, nebo tmavé čokolády, nebo jejich směs ). Rozdělíme náplň do formy tak, aby nedosahovala až k okraji prohlubní, protože zahříváním se objem cheesecake trochu zvětší. Je možné, že nespotřebujeme všechnu náplň.
- 4Vložíme formu do předehřáté trouby a pečeme 20-25 minut, až do ztuhnutí povrchu. Jen uprostřed musí zůstat malé měkké místo. Jakmile vyjmeme cheesecake z trouby, posypeme je zbytkem čokoládových kousků, ty se na horké náplni trochu rozpustí.
- 5Necháme vychladnout a alespoň na 3 hodiny uložíme do chladničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.