Minutková vepřová kýta na krkonošský způsob
30 min.
Ingredience
- marináda
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 0,5lžičkaOmáčka pikantní worcesterová
- 1lžičkaKari koření
- 1kusCibule
- 1kusFeferony
- 4lžícePivo tmavé 10% 3,7% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
32 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
561 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si marinádu: do mísy dáme 2 lžíce olivového oleje, 2 žloutky, 2 lžíce maizeny, 0.5 lžičky pikantního worcestru, 1 lžičku kari koření, velmi drobně nakrájenou cibuli, 1 pokrájenou feferonku a 4 lžíce černého piva. Marinádu dobře promícháme.
- 2Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké nudličky, které zamícháme do marinády a dáme do chladničky na 12 hodin uležet.
- 3Druhý den maso restujeme na rozpáleném olivovém oleji (4 lžíce).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.