Míša řezy
65 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 160gramůCukr krupice
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceKakao
- 40gramůCukr vanilka
- 100gramůOřechy vlašské
- 4kusyJablka
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- Na náplň
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr vanilka
- 600gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 70gramůKokos - mletý (Kopra)
- 80gramůČokoláda hořká
- Na vymazání plechu
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Bílky dáme do misky a spolu s cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Za stálého šlehaní přidáme žloutky, poté přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem, vsypeme vanilkový cukr, přimícháme pomleté ořechy. Nakonec vmícháme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka. Vše zlehka promícháme.
- 2Plech vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme na něj připravené těsto, povrch pěkně uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 30 - 35 minut, při 180 stupních. Upečený korpus necháme vychladnout na plechu.
- 3Při pokojové teplotě rozpuštěné máslo rozkrájíme do misky, přisypeme vanilkový cukr a utřeme na hladkou pěnu. Tvaroh smícháme z vanilkovým cukrem, následně vmícháme do máslové hmoty. Náplň rozetřeme na vychladlý korpus, posypeme kokosem a nastrouhanou čokoládou, nakonec necháme krém ztuhnout v lednici. Před podáváním nakrájíme na úhledné řezy, které pokládáme na jednotlivé dezertní talířky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.