Míša - tvarohový koláč s čokoládovou polevou
45 min.
Ingredience
- Poleva
- 2lžíceKakao - prášek
- 120lžicMáslo čerstvé
- 6lžicVoda pitná
- 8lžicCukr moučkový
- Těsto
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceKakao - prášek
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 120gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Tvarohový krém
- 120gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučka
- 500gramůTvaroh tučný
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1900 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
190 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
- 2Připravíme si těsto: v míse vyšleháme celá čerstvá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Mouku pak postupně zapracujeme do vyšlehaných vajec, přimícháme vlažné mléko s rozpuštěným vlahým máslem a nakonec přimícháme kakao. Těsto dobře promícháme, nalijeme ho na plech, rozetřeme a pečeme přibližně 12-15 minut dozlatova. Pak upečený korpus necháme vychladnout.
- 3Mezitím si vyšleháme v robotu tvarohový krém: kousky změklého másla a moučkový cukr vyšleháme, postupně do vyšlehaného másla budeme přidávat měkký tvaroh, až vyšleháme hladký krém.
- 4Uvaříme si polevu: menší kastrólek vložíme do větší nádoby s horkou vodou. Do kastrólku dáme máslo, cukr, vodu a kakao. Za stálého míchání vše rozehřejeme ve vodní lázni a mícháme do doby, až se všechny ingredience spojí do hladkého krému.
- 5Upečený vychladlý korpus potřeme tvarohovým krémem. Polevou hned polijeme tvarohový krém a necháme ji zatuhnout. Koláč dáme do chladničky na 2 hodiny ztuhnout, z koláče nakrájíme kostky a dezert Míša můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.