Míšenina z vajec III
40 min.
Ingredience
- 100gramůMoravské uzené maso
- 3lžičkyMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 6kusůVejce slepičí
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1litrVoda pitná
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 2decilitryHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
453 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo.
- 2Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku a zlehka osmahneme. Přilijeme trochu vývaru, osolíme a povaříme. Přidáme uvařené uzené maso nakrájené nadrobno, nasekané vařené bílky a prohřejeme.
- 3Na závěr přilijeme smetanu a necháme přejít varem.
- 4Žloutky prolisujeme nebo nastrouháme, smícháme se lžičkou másla, přilijeme trochu vývaru a umícháme hustou omáčku. Hotový pokrm touto omáčkou přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.