Miska s rebarborou a jahodami
40 min.
Ingredience
- 500gramůReveň (Rebarbora)
- 400mililitrůVíno bílé
- 100gramůCukr krupice
- 1lžičkaZázvor mletý
- 40gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 250gramůJahody zahradní
- 2lžíceVoda pitná
- 500mililitrůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a oloupeme rebarboru a pokrájíme ji na kousky.
- 2Do hrnce vlijeme víno, přidáme cukr a nastrouhaný zázvor. Přivedeme k varu a přidáme do vína kousky rebarbory. Nesmíme ale rebarboru úplně rozvařit. Přecedíme rozvar přes síto a tekutinu ponecháme. Maizenu rozmícháme ve vodě a přidáme ji k tekutině přecezené z rebarbory. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme.
- 3Omyjeme jahody, rozpůlíme je a přidáme k uvařeným kouskům rebarbory. Zahřejeme, ale nevaříme, a vložíme do misek. Počkáme, dokud nevychladnou. Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.