Miska s rebarborou a jahodami

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
56 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a oloupeme rebarboru a pokrájíme ji na kousky.
  • 2
    Do hrnce vlijeme víno, přidáme cukr a nastrouhaný zázvor. Přivedeme k varu a přidáme do vína kousky rebarbory. Nesmíme ale rebarboru úplně rozvařit. Přecedíme rozvar přes síto a tekutinu ponecháme. Maizenu rozmícháme ve vodě a přidáme ji k tekutině přecezené z rebarbory. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme.
  • 3
    Omyjeme jahody, rozpůlíme je a přidáme k uvařeným kouskům rebarbory. Zahřejeme, ale nevaříme, a vložíme do misek. Počkáme, dokud nevychladnou. Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.