Miska s rybízem, malinami a višněmi

55 min.
Dánsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
8 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybíz, maliny i višně omyjeme. Z rybízu odstraníme stopky, višně vypeckujeme.
  • 2
    Vložíme do hrnce 200 g červeného rybízu, černý rybíz a polovinu malin. Zasypeme cukrem, přilijeme rybízovou šťávu a přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut. Potom prolisujeme přes síto a vzniklou šťávu vrátíme do hrnce a znovu dovedeme k varu.
  • 3
    Ve vodě rozmícháme škrobovou moučku a zamícháme ji do vzniklé ovocné šťávy. Necháme ji několikrát přejít varem, aby roztok byl čirý. Nakonec přidáme do hrnce zbytek ovoce. Nevaříme, jenom prohřejeme a vložíme do misek. Necháme v chladničce 4 hodiny vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.