Mléčná omáčka se sušenými hříbky
50 min.
Ingredience
- 6lžicHouby sušené
- 1litrVoda pitná
- 2kusyCibule
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 1,5decilitryZakysaná smetana
- 2,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaOcet vinný
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté sušené hříbky namočíme na 30 minut do 3 dl studené vody. Očištěné cibule pokrájíme nadrobno. V misce rozmixujeme mléko se zakysanou smetanou, moukou a žloutky.
- 2V hrnci na másle zpěníme cibuli, jakmile začne růžovět, přidáme scezené a okapané houby, sůl, pepř, mletý kmín, promícháme s cibulí a přilijeme vroucí vodu (6 dl). Pomalu vaříme asi 20 minut do změknutí hub. Přidáme ocet, provaříme a za stálého míchání přilijeme mléko se smetanou. Stále mícháme a vaříme 1-2 minuty, případně dochutíme solí, pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.