Mléčná pohanková kaše s perníkem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
175 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku přebereme, dobře promyjeme v horké vodě a v sítu ji necháme okapat. Dáme ji hrnce, zalijeme 5 dl mléka, přimícháme 0.5 lžičky soli a pomalu vaříme. Přibližně za 15 minut začne pohanka houstnout, potom pomalu přilijeme dalších 5 dl mléka a vaříme pohanku doměkka dalších 15-20 minut.
  • 2
    Do pohankové kaše přimícháme cukr. Perník nastrouháme. V rendlíku roztopíme máslo. Kaši rozdělíme do talířů, porce polijeme lžící másla, posypeme skořicový cukrem, perníkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.