Mléčná pohanková kaše s perníkem
55 min.
Ingredience
- 210gramůPohanka
- 1litrMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
- 3lžíceCukr krupice
- 5lžicPerník
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr skořicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
175 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Pohanku přebereme, dobře promyjeme v horké vodě a v sítu ji necháme okapat. Dáme ji hrnce, zalijeme 5 dl mléka, přimícháme 0.5 lžičky soli a pomalu vaříme. Přibližně za 15 minut začne pohanka houstnout, potom pomalu přilijeme dalších 5 dl mléka a vaříme pohanku doměkka dalších 15-20 minut.
- 2Do pohankové kaše přimícháme cukr. Perník nastrouháme. V rendlíku roztopíme máslo. Kaši rozdělíme do talířů, porce polijeme lžící másla, posypeme skořicový cukrem, perníkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.