Mléčná polévka s cibulí
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 40gramůSýr Parmezán
- 1kusCibule
- 40gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2,75litryMléko polotučné
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200gramůŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
36 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
425 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žemli nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
- 2Osmažené žemle vrstvíme v polévkové míse s rozšlehanými vejci a nastrouhaným sýrem. Vrstvy nejméně 2x opakujeme. Mísu potom vložíme do vodní lázně.
- 3Cibuli zpěníme na másle, rozvaříme ji v osoleném mléce a rozmixujeme ji nebo prolisujeme. Uvedeme do varu a v míse přelijeme žemle s vejci a sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.