Mléčná rýže s jahodami
40 min.
Ingredience
- 250gramůRýže Basmati
- 5mililitrůTresť vanilková
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 200gramůJahody zahradní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme mléko, přidáme vanilkovou esenci, špetku soli a přivedeme k varu. Přisypeme kulatou rýži, přidáme kousek másla, zvolna vaříme 15 minut. Přisypeme cukr, promícháme, vaříme dalších 15 minut. Mléko by se mělo téměř celé vsáknout, směs získá lehce kašovitou konzistenci.
- 2Rýži necháme vychladnout, přimícháme na kostičky nakrájené jahody, rozdělíme do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.